Wordt Sneijder voetballer van het jaar?

Wordt Wesley Sneijder de wereldvoetballer van het jaar 2010? Hier bij gokkenonline.com denken wij van wel! Wesley Sneijder heeft de meeste kans om gekroond te worden tot FIFA-wereldvoetballer van het jaar. Dat blijkt uit de huidige noteringen van bookmaker Unibet.
De middenvelder van Champions League-winnaar Inter Milan en vice-wereldkampioen Oranje staat momenteel op 2,70 genoteerd. Gevolgd door Xavi (3,00) en de winnaar van vorig jaar, Lionel Messi op 4,00. Iniesta staat daar weer achter met een notering van 5,50. De geblesseerde Arjan Robben ziet zijn goede jaar bij Bayern en zijn explosieve optreden tijdens het WK in Zuid-Afrika bekroond met een notering van 10,00. Op 11 januari 2011 wordt de kersverse voetballer van het jaar in het zonnetje gezet.

De verkiezing wereldvoetballer van het jaar is een samensmelting van de FIFA World Player of the Year Award en van het Franse tijdschrift France Football. Die samenvoeging is wellicht niet zo verwonderlijk. De afgelopen jaren gingen beide awards steeds naar dezelfde spelers. Ronaldhino won de FIFA World Player of the Year Award en de Ballon d”Or Award in 2005, Cannavaro in 2006, Kaka in 2007, Christiano Ronaldo in 2008 en Messi in 2009. Laatstgenoemde dingt ook dit jaar mee naar de prijs, maar Ronaldo staat slechts 75,00 genoteerd. Niet zo verwonderlijk gezien zijn matige seizoen op clubniveau en bij het nationale elftal van Portugal.

Coaches en aanvoerders stemmen
Unibet ziet in ieder geval in Sneijder één van de grootste kanshebbers. Het laatste woord is aan de coaches en aanvoerders van de nationale ploegen. Zij zullen uiteindelijk gaan stemmen en zo bepalen wie dé speler van het jaar wordt.

Kijk op www.unibet.com voor alle noteringen.