Wedden op Wielrennen

Wedden op wielrennen draait voor veel wielerliefhebbers om wedden op de Tour de France. Dit is de meest populaire klassieker en krijgt de meeste aandacht van uit gokkers uit de hele wereld. In aanvulling op de Tour de France, zijn er een aantal andere grote wielerklassiekers waar je weddenschappen op kunt afsluiten gedurende het jaar. Laten we eens kijken naar de belangrijkste opties voor het online wedden op wielrennen.

De Tour de France van start gaat elk jaar in juli van start maar ruim van te voren bieden de online wedkantoren zoals Unibet of Bwin al hun quotes aan voor deze klassieker. De voorgaande maanden zijn dit vooral weddenschappen waarin je de mogelijkheid hebt om de uiteindelijke tourwinnaar te voorspellen.
Gaat de Tour de France eenmaal van start dan kunnen er tal van weddenschappen worden afgesloten. Denk bijvoorbeeld aan het wedden op de winnaar van de gele trui, de groene trui voor sprinters of de bolletjes trui. Aangezien het klassement per dag wijzigt zijn ook hier tal van weddenschappen mogelijk.

De andere twee grote klassiekers in het wielrennen waar de meeste aandacht in de wielersport naar uit gaat zijn de Giro d’Italia en de Ronde van Spanje. Ook in deze klassiekers bieden de bookmakers weer uitgebreid aanbod van weddenschappen voor het wedden op wielrennen.

De Giro d’Italia wordt elk jaar gehouden in mei en juni en hier kan men zien welke renners echt klaar zijn voor de Tour de France. Liefhebbers van het wedden op wielrennen houden deze klassieker nauwlettend in de gaten om zo een goed idee te krijgen van de wielrenners die het in de Tour de France tot een resultaat kunnen schoppen.

De Ronde van Spanje (Vuelta), wordt elk jaar gehouden in september. De Ronde van Spanje is een twintig etappewedstrijd en ook deze klassieker trekt de aandacht van wielerliefhebbers uit de gehele wereld om een weddenschap af te sluiten.

Naast de gebruikelijke klassiekers zijn er ook nog de etappes welke in één dag gereden worden. Het WK wielrennen bijvoorbeeld maar ook Parijs-Roubaix is bij vele wielerfans geliefd vanwege het onvoorspelbare karakter van deze wielerwedstrijden. Welke renner is in vorm, komt er een ontsnapping uit het peleton of krijgen we een massasprint. Door de vele opties en mogelijkheden zijn de quotes van de bookmakers vele malen hoger dan tijdens één van de klassiekers. Juist dit aspect trekt veel gokkers aan voor het afsluiten van een weddenschap op de wielersport.

Wil je zelf ook eens een weddenschap afsluiten op één van de grote wielerklassiekers of een enkele wielerwedstrijd? Gokken Online adviseert hiervoor de online bookmaker Betsson. Betsson is één van de grotere Europese wedkantoren met een uitstekende naam op het gebied van sportweddenschappen. Unibet heeft een ruim aanbod van wielerweddenschappen.

Betsafe | Betsson