Wedden op Darts

De dartsport is de laatste 10 jaar explosief gegroeid in Nederland. Dit is naast de aandacht in de media mede te danken aan de top prestaties van onder andere de Nederlandse professionele darter Raymond van Barneveld. Het klassieke spel, 501, waarbij de speler op de score 0 moet uitkomen in zo min mogelijk worpen, wordt gebruikt voor in alle grote wedstrijden en biedt een spannend alternatief voor het afsluiten van een weddenschap ten op zichtte van de reguliere sporten.

Internationale darts toernooien worden georganiseerd door drie concurrerende regerende organen, de British Darts Organisation (BDO), de World Darts Federation (WDF) en de Professional Darts Corporation (PDC). Van deze drie organisaties biedt de Professional Darts Corporation (PDC) de grootste prijzenpot. De Britse bookmaker Ladbrokes is hoofdsponsor van dit darttoernooi.

Wedden op darts is al langer populair in het Verenigd Koninkrijk en wordt nu ook steeds populairder in Nederland. Veel Bookmakers zoals Betsson bieden weddenschappen aan voor de wedstrijden van de meest prestigieuze toernooien. Het wedden op darts biedt de fans van het dartspel een extra dimensie naast de opwinding van het kijken naar wedstrijden live darts. Door een weddenschap af te sluiten op een dartwedstrijd wordt deze nog spannender!

De meest populaire inzetmogelijkheden bij het darten zijn:

Outright Betting
Deze vorm van weddenschappen op darts biedt de speler de kans om in te zetten op de uitslag van een bepaald kampioenschap darts. Met andere woorden welke darter wint welk dart toernooi? Vergelijk het met het voorspellen van de landskampioen in een willekeurige voetbalcompetitie.

Match Betting
Deze vorm van gokken op darts wedstrijden is niet anders dan bij weddenschappen op wedstrijden in een andere sport. De quotes worden aangeboden op elk van de deelnemers en je kunt kiezen op welke van de twee deelnemers je een inzet wilt plaatsen. Omdat een dartwedstrijd altijd door twee spelers gespeeld wordt en er geen gelijkspel mogelijk is, kan de mogelijke uitkomst van de weddenschap alleen verlies of winst zijn. De bookmakers bieden ook handicap weddenschappen aan voor darts wedstrijden.

Het online plaatsen van een weddenschap op darten kun je doen bij de grote Europese bookmakers zoals Betsafe, Betsson